Miljöpolicy

Miljöpolicy för Team Värmland MK

• Verksamheten skall utformas så att medlemmar som väljer motorsport som fritidsintresse får en bra och trevlig avkoppling med en fin gemenskap.
    • Miljöarbetet skall bedrivas så att störningar av den yttre miljön och omgivningen hålls på lägsta tänkbara nivå. Detta gäller även på den miljö vi vistas i, samt kring område. Sökandet av ständiga förbättringar ska hela tiden vara högre än den lagstiftade lag som gäller. Verksamheten skall särskilt vara observant på det ljud som frambringas på träning och tävling och skall tas i beaktning av klubben i form av ljudmätningar på träning och tävling.
    • Beslut som tas på alla nivåer, skall ses ur miljöhänsyn
    • Verksamheten skall styras av största optimala hushållning av material, energi och miljöstörande utsläpp.
    • Varje medlem eller besökande skall få den information för att kunna tillgodose det miljökrav som krävs i sitt arbete inom klubben.
    • Val av material, leverantörer och entreprenörer skall präglas av verksamhetens syn på miljömålen.
    • En öppen dialog skall föras med medlemmar, kommun och allra helst med närboende i område, om verksamhetens yttre och inre miljöpåverkan.
    Befattningsbeskrivning för miljöombudet
    • Miljöombudet skall se till och ansvara för att utbildning och information av styrelse, medlemmar och besökande sker i den omfattning och målsättning som Team Värmland Mk miljöpolicy anger i sina stadgar.
    • Miljöombudet ansvarar för att den miljöpärm som är upprättad, fortlöpande uppdateras och är klar. Informationen hämtas fortlöpande från SVEMO:s hemsida. Aven den fortlöpande informationen som kommunen tillhandahåller skall upprättas i miljöpärmen.
    • Ansvaret kan delas mellan två personer var av minst en skall ingå i styrelsen. Där ska ombudet bevaka alla miljöaspekter och sammanställa dem i den information som SVEMO begär in.
    • Vid byte av miljöombud skall en grundlig information ges till den som är tilltänkt innan överlämnande görs. SVEMO och kommun underrättas och informeras med det nya miljöombudets namn och telefonnummer
Uppdaterad: 28 NOV 2014 17:26 Skribent: Jörgen Hedman
Klubbens Swishnr